کتاب پرسمان حفظ مجموعه مقالاتی است که به قلم استاد داود قاسمی در طی ۱۰ سال در نشریه نسیم وحی چاپ شده و هدفش پاسخگویی به سؤالات معلمان و قرآن پژوهان حفظ قرآن کریم است . محتوای این کتاب بر این اساس تهیه شده است که هر فردی که بخواهد قرآن را شروع به حفظ کند و یا حافظ قرآن باشد، نیاز دارد که این کتاب را بخواند و به صورت مفصل و طی بخشهای مختلف به موضوعاتی چون حفظ، تثبیت، آیات متشابه، کلاسداری و همچنین در زمینه مسابقات قرآن در قالب پرسش و پاسخ جواب داده شده است.
محتوای این کتاب هم دربردارنده سؤالاتی واقع است که از سوی حافظان و یا افرادی که تمایل دارند در راه حفظ وارد شوند که ذهن خواننده را به نحوی درگیر میکند و همچنین پاسخهایی که مطرح میشود نیز موجب میشود تا آن سؤال بهتر در ذهن خواننده بماند. سبک نگارش و موضوع کتاب، مطلب نو و تازهای است که در زمینه حفظ قرآن انجام گرفته است. بنابراین طریق مطرح کردن پرسش و پاسخ دادن به آن روش جدیدی است که در این کتاب در زمینه حفظ قرآن اتخاذ شده است. سؤالات و شبهاتی که در این کتاب گردآوری شده براساس سؤالات روز مخاطبان و فعالیتی که در زمینه مشاوره به حافظان قرآن و یا سایر مردم عادی که تمایل به حفظ قرآن دارند، تهیه شده است.
این کتاب به همت واحد پژوهش جامعهالقرآن الکریم تهیه و توسط انتشارات جامعهالقرآن الکریم در دو جلد به چاپ رسیده است و جلد اول آن مشتمل بر دو فصل می باشد:
فصل اول حفظ قرآن جایگاه و ضرورت آن را مورد بررسی قرار می دهد و به مطالبی چون ضرورت حفظ قرآن ، جایگاه حفظ قرآن در قرآن ، حفظ قرآن در آینه روایات و حفظ قرآن و دیدگاه عالمان دین اشاره شده است.
در فصل دوم از حفظ قرآن و روش های آن سخن می گوید و به صورت تخصصی در مورد حفظ قرآن، سرفصل هایی را به خوانندگان ارائه می دهد. روش های مرور، ترفند های پیشرفت در حفظ ، نقش ترجمه در حفظ و انواع حفظ قرآن بر اساس شیوه اجرا از جمله عناوینی است که در این فصل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است .
جلد دوم پرسمان حفظ نیز در سه فصل تدوین شده است که در فصل اول در مورد حفظ قرآن و کلاس ها و مؤسسات قرآنی بحث می کند و از نقش استاد در حفظ، روش ها و ریزش ها در میان حافظان و کلاس حفظ و بایسته های آن سخن می گوید.
فصل دوم اما از حفظ قرآن و آسیب های فردی و اجتماعی آن سخن به میان آورده و نقش سن، ازدواج، تحصیلات و عدم دسترسی به مؤسسات را به رشته تحریر در آورده و علاقه مندان به حفظ را در این خصوص راهنمایی می کند.
فصل سوم از بعد روانشناسی حفظ را مورد بررسی قرار داده و خواب را به کمک حفظ آورده و از ملکه شدن محفوظات می گوید و عوامل پرورش انگیزه در حفظ را بر می شمرد.